Placky z jablečného pyré

Potřebné ingredience
Pokud máte doma sušičku ovoce a máte u ní i plastový talíř (bývá u sušičky 1nebo 2, ale dají se dokoupit i samostatně), navíc máte plno jablek, se kterými si nevíte rady, pak vám doporučuji vyzkoušet tyto všemi velmi oblíbené ovocné placky.
Postup přípravy
Připravíme si sušičku. Na každý talíř kápneme kapku oleje a ubrouskem rozetřeme po celém talíři. Lžící naléváme různé druhy pyré, lehkým poklepem nebo potřesením srovnáme a sušíme na 55°C. Doba sušení je mezi 9 a půl až 11 hodinami. V polovině sušení je dobré přehodit síta tak, aby to nejspodnější bylo nahoře a ještě je pootočit, aby se prosušily stejnoměrně. Jen tak se nám podaří dosušit všecky placky najednou. Jinak bude nejvíc suchá horní placka a spodní bude ještě mokrá. Také u vnějšího kraje jsou placky dřív suché než u středu. Placka je správně suchá, pokud se nelepí u středu ze spodní strany. Pokud ji přesušíme, lámou se kraje. Placky srolujeme ještě teplé, rozpůlíme (celá se nevejde do fólie) a necháme vychladnout. Mezi tím si ve svářečce fólií vyrobíme úzké pytlíčky, do kterých placky zavaříme. Uložíme do chladna.
Výborné na túry, na lyže, na svačinky do školy, zvlášť dětmi jsou velmi oblíbené.

pyré nalité na talíř a připravené do sušičky

usušené ještě teplé hned srolovat

Pyré se dá různě barvit jahodami, borůvkami, malinami,.....

Každá placka může být jiná a každá je originál.

Hotovo.

příprava

usušené, překrojené, chladnou

se švestkovým pyré

se švestkovým pyré

křečkování
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu









































































